Nieuws

23-05-2019 We kunnen weer buiten zitten
Er zijn dit jaar al een aantal mooie dagen geweest. Vandaag is het weer zo'n dag! We zitten heerlijk buiten in het zonnetje, te kijken hoe de boer over het land rijdt en hooibalen inwikkelt met zijn

machine. Een van onze bezoekers merkt hierbij op dat boer tegenwoordig veel minder met de hand hoeft te doen dan vroeger. "Hij hoeft zijn handen niet eens meer vuil te maken", horen we. En eigenlijk is dat ook wel fijn voor de boer. Het is vandaag ook heerlijk weer om in de moestuinen te werken, en we hebben de pas ingezaaide bloemen en bessenstruiken water gegeven. Omdat het vorig jaar zo warm en droog was, is het grondwaterpeil erg laag. We moeten alles dus met grote regelmaat bewateren. Maar met zo'n aangenaam weertje is het juist lekker om buiten te zijn!

IMG 20190517 120039IMG 20190523 151937IMG 20190523 152235

 

 

 

08-01-2019 Afscheid vrijwilligster Annie

Op dinsdag 8 januari was het de laatste dag van vrijwilligster Annie. Annie is vrijwilligster van het eerste uur bij Panovenhuuske, en sindsdien komt zij al 12 jaar lang elke week, meestal op de fiets, naar het Panovenhuuske om klaar te staan voor ons en de bezoekers van de boerderij. Ze steekt niet alleen de handen uit de mouwen, maar ze maakt ook een praatje, ze drinkt koffie met de bezoekers en Annie is er voor een luisterend oor of een arm om je heen. Klaar staan voor een ander, dat zit haar in het bloed. En daar zijn we haar heel erg dankbaar voor.

 

Om Annie eens goed in het zonnetje te zetten hebben we iemand van het Achterhoek Nieuws gevraagd bij ons langs te komen om een interview en foto te nemen voor in de krant. Via deze link kunt u het artikel over Annie (en haar al evenzo barmhartige man Henk) lezen.

 

Stilzitten is niets voor Annie. "Er komt wel weer iets anders voorbij", zegt ze met een lach. Nu krijgt ze wel meer tijd voor hobby's. Dat zijn zingen bij een koor, de leesclub en gymnastiek. Wij wensen Annie heel veel goeds bij alles wat ze gaat doen!

 

We zijn overigens op zoek naar nieuwe vrijwilligers, voor meer info klik hier!

Afscheid Annie

 

03-01-2019 Kerst en Oud & Nieuw

Kerstmis is weer voorbij en inmiddels is een nieuw jaar aangebroken. De kerstviering was erg gezellig. We hebben heerlijk gegeten, gelachen, spelletjes gespeeld en natuurlijk zijn we blijven bewegen. Juist in de decembermaand, wanneer we wellicht iets meer eten dan in de andere maanden, is het belangrijk om te bewegen en zo de bloedsomloop op gang te houden. Niet alleen zorgt dit voor een goede conditie, het houdt ook het lichaam lekker warm. Wanneer het buiten te koud is om te fietsen of te wandelen, kunnen we dat gelukkig binnen doen! En natuurlijk zorgen we tijdens de feestdagen ook extra voor de inwendige mens, met als hoogtepunt een heerlijke kerstlunch.

 

Namens het hele team van Zorgboerderij Panovenhuuske wensen we iedereen een gelukkig en voorspoedig 2019!

 

Kerst klein 3 Kerst 2018 klein 2

 

05-12-2018 Sinterklaas en zijn Pieten op zorgboerderij Panovenhuuske

Op 5 december is Sinterklaas met twee Zwarte Pieten op bezoek geweest bij de zorgboerderij. Dit was een ontzettend leuke bedoening. We hebben liedjes gezongen, geknutseld en natuurlijk allerlei lekkernijen gegeten. Bovendien hebben Sinterklaas en zijn Pieten een potje poolbiljart gespeeld! Dit was erg leuk om te zien.

Sinterklaas poolen

 

10-07-2018 Aanhoudende droogte en heerlijk fietsen

Ook in de maand juni en overlopend in juli was het erg warm en droog. Onze bezoekers hebben deze dagen dan ook veel buiten doorgebracht, in de verkoeling van de schaduw. Gelukkig stond er vaak een verfrissend briesje waadoor het lekker vertoeven was. Onze vrijwilliger Herman nam deze weken met grote regelmaat mensen mee fietsen op de electrische duofiets. Onze bezoekes beleven erg veel plezier aan de fiets en aan de tijd die Herman steekt in het fietsen met de mensen. Hier in de omgeving kun je werkelijk heerlijk fietsen door de natuur.

 

IMG 20180611 121006

 

11-06-2018 Zomerse temperaturen

Het is alweer een poos geleden dat voor het laatst een nieuwsbericht op onze website verscheen, dus het is hoog tijd voor een update! De meimaand was erg warm en zonnig. Onze bezoekers hebben veel tijd buiten doorgebracht, zowel in de zon als in de verkoelende schaduw. De moestuin ligt er keurig bij; de planten groeien als kool en de eerste aardbeien zijn reeds geplukt. Om de boerderij heen staan de planten en bloemen volop in bloei. De zomerse temperaturen zorgen ervoor dat we het vooral rustig aan moeten doen. Vrijwilliger Herman neemt geregeld bezoekers mee voor een mooie ronde door Meddo op de duofiets, heerlijk in de schaduw van de bomenrijen.

 

IMG 20180611 120449


Stichting 'Vrienden van Zorgboerderij Panovenhuuske'

in 2014 is door vrijwilligers van de zorgboerderij de Stichting 'Vrienden van Panovenhuuske' opgericht. Deze Stichting houdt zich bezig met het werven van fondsen en het zoeken naar sponsoren die de zorgboerderij middels donaties bijstaan voor 'bijzondere aankopen', die buiten het budget van de zorgboerderij vallen. Bovenaan het verlanglijstje van de Stichting stond een duo-fiets. Dit is een speciale fiets waarmee bezoekers onder begeleiding kunnen fietsen door de mooie omgeving van Winterswijk. Kijk voor meer informatie over de Stichting en hoe je kunt doneren onder het kopje 'Stichting Vrienden van Panovenhuuske'.
Voor een uitgebreid stuk uit het AchterhoekNieuws over de Stichting en de duo-fiets klik op de link: http://www.achterhoeknieuwswinterswijk.nl/lokaal/aanschaf_duofiets_hartenwens_vrijwilligers_panovenhuuske_3082165.html#.U_c43FbPHBc

 

Direct contact

Zorgboerderij Panovenhuuske
Goossensweg 1
7104 AX Winterswijk MEDDO

T: 06 22 18 15 70

info@panovenhuuske.nl

 

KVK 09175051
Vestigingsnr. 000011536187

vrienden-panovenhuuske

Flyer Downloaden

Zorgboerderij_Panovenhuuske_flyer 

Wie is online

We hebben 7 gasten en geen leden online